Open

Nieuws

02/09/2024

Goed onderhoud is belangrijk

Goed onderhoud is belangrijk
Eerst het goede nieuws! Nederlanders staan bekend om hun zorgvuldigheid als het gaat om hun auto. Dat zien wij terug in het feit dat auto’s in Nederland over het algemeen goed worden onderhouden. Dit komt niet alleen doordat autobezitters waarde hechten aan veiligheid, maar ook omdat zij willen voorkomen dat ze voor onverwachte kosten komen te staan. Dankzij deze zorgvuldigheid hoeft de Carteam pechhulp gelukkig maar zelden uit te rukken voor problemen die direct veroorzaakt zijn door achterstallig onderhoud. Veel autobezitters kiezen er bovendien voor om hun auto voor de wintersport of zomervakantie even naar de garage te brengen voor een technische controle. Een verstandige keuze, want een goed onderhouden auto betekent zorgeloos onderweg zijn, zowel in binnen- als buitenland.

De APK is een momentopname
Hoewel een goedgekeurde APK geruststellend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat dit slechts een momentopname is. Een goedgekeurde auto voldoet op de dag van de keuring aan de minimale wettelijke eisen voor verkeersveiligheid en milieuprestaties. Dit betekent dat je auto op dat moment veilig genoeg is om de weg op te mogen, maar het geeft geen garantie voor de staat van je voertuig op de lange termijn. Na de APK kunnen er onderdelen slijten of defect raken die tijdens de keuring nog geen aandacht vereisten.

Daarom is het cruciaal om je auto niet alleen te vertrouwen op de APK, maar ook regelmatig te laten onderhouden. Waar de APK zich richt op controle, zorgt periodiek onderhoud ervoor dat mogelijke problemen vroegtijdig worden opgespoord en opgelost, voordat ze leiden tot grotere schade of pech onderweg. Dit betekent dat het oliepeil wordt gecontroleerd, filters worden vervangen, remmen worden nagekeken en andere belangrijke aspecten van je auto worden beoordeeld. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je auto, verhoogt de veiligheid en kan onverwachte, dure reparaties voorkomen.

Waarom kiezen voor periodiek onderhoud?
Bij Carteam Helm Garage begrijpen we hoe belangrijk het is om je auto in topconditie te houden. Door periodiek onderhoud te laten uitvoeren, blijft je auto betrouwbaar en voorkom je vervelende verrassingen. Of je nu dagelijks korte ritjes maakt of lange afstanden aflegt, een goed onderhouden auto zorgt voor een veilige en comfortabele rit. Wacht niet tot er iets misgaat, maar plan tijdig een onderhoudsbeurt in bij Carteam Helm Garage.

Terug naar overzicht